A szombati nap csak a tábor befejezéséről szólt. Reggel az osztállyal voltunk, szabadfoglalkozás keretein belül, én az olimpiai megnyitó és a táborbeli programok fényképeit mutogattam nekik. Készültünk egy másfél-kétórás műsorral délután, miután ez rendben lezajlott, a gyerekek egyenként mondták el a véleményüket, élményeiket. Minden tanárnak volt egy borítéka a teremben, amibe üzeneteket rejthettek a diákok, sokunké teljesen megtelt, talán 15-20 lehetett az enyémben:

 IMG_9032_1.jpg

Ezen kívül is rengeteg ajándékot kaptunk tőlük (főleg a fiúk): teáscsészét, teát, ajándéktárgyakat, gyűjtőknek kiadott kínai bélyeget, szerelmes leveleket. Pár diák kitalálta, hogy minden tanárt megkér egy pár soros motiváló szöveg írására a füzetébe, persze ez gyorsan elterjedt, így az utóbbi 3 napban minimum 100 füzetbe írtam, igyekeztem mindenkinek mást írni.

Az ünnepség után az iskola meghívott minket vacsorázni egy muszlim étterembe:

 IMG_9033.jpg

Miután innen visszaértünk, megkaptuk a fizetésünket a kétheti munkáért. Ezután szinte mindenki elment KTV-be, azaz karaokezni a múltkor említett helyre, hogy kellően jól teljen a búcsúeste. Ez az összes ajándék, amit kaptam a diákoktól:

IMG_9048.jpg

Kínai kabala, kinyomtatott közös fényképek, porcelán tea készlet, teafű (a kerek), képkeret, bélyegek, levelek, szárított levél gyűjtemény füzetbe ragasztva jókívánságokkal, füzetek kínai versekkel, idézetekkel, üzenetekkel.

Ma, vasárnap reggel fotózkodtunk a gyerekekkel, minden osztállyal készített külön csoportképet az iskola. Miután végeztünk, nagy örömünkre kinyitották a tusolót, amiről tegnap este a vacsora miatt lemaradtunk. Már majdnem összepakoltam, készen állunk a 41 órás útra Shanghaiba. Értelemszerűen a következő két napban nem fogok blogot írni. Ebéd után az iskola kivisz minket a vasútállomásra, 18:24-kor indulunk és két nap múlva dél körül érkezünk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmentemkinaba.blog.hu/api/trackback/id/tr164684361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása