2012. 07. 21. - Szülinapozás

2012.07.22. 17:50

Miután letudtam a mai napra kiírt három kötelességemet: egy fizika előadás megtartását reggel, egy beszélgetős óra levezetését délután és a mosást este (egy hónapja kézzel mosok magamra), este elmentünk megünnepelni az egyik kínai lány és a holland srác születésnapját. Valójában 23-án és 24-én születnek meg, de vasárnap van szabadnapunk, így adta magát a szombat este. Összeverődtünk kb. 8-an és elmentünk egy közeli karaoke bárba. Eddig csak egyszer karaokeztam életemben, de ez sokkal jobb volt. Itt nagy kultúrája van, mindenfelé lehet "KTV-t" látni, ez a karaoke bárok itteni neve. Itt külön szobát kap az adott társaság a szórakozáshoz, mint ahogy a fürdőben is társaságokra szabott medencék voltak. 

Szóval bementünk egy sokemeletes épület bejáratán, ahol minden csili-vili márványból volt, hatalmas csillár, egyenruhás dolgozók, bőr fotelek, és hasonlók. Először megijedtünk, hogy hova hoztak minket, ez nem a mi pénztárcánknak való. Aztán kiderült, hogy a hely nemrég nyitott és nem kell fizetni a szobákért. Egyszer csak megürült egy nagy szoba és fel kellett mennünk a 3. emeletre. Kicsit útvesztő jellegű volt: mindenfelé ugyanolyan folyosók, ajtók, amik a szobákba vezetnek, és a dolgozók is mind ugyanúgy néztek ki (mint a kínaiak általában). Elvezettek minket a leendő szobánkba, és míg odaértünk minden egyes dolgozó meghajlott, mikor elhaladtunk mellette. Tényleg olyan volt, mint egy luxushotelben. Végül megérkeztünk a szobába, ami egy hatalmas, márványborítású helyiség volt, bőr fotelekkel, két hatalmas lcd tv-vel, érintőképernyős számítógéppel, amiről a számokat lehetett kiválasztani, és a szoba több pontjába kivezetett, szintén érintőképernyős irányító panelekkel. Csoportkép:

DSC01135.jpg

Kiderült, hogy az italokra is 20% kedvezmény volt aznap, így végül nem is fizettünk többet, mintha egy lepukkant helyre mentünk volna, csak sörözni és beszélgetni. Volt 2-3 dolgozó, aki azért volt felelős, hogy a mi szobánkban minden rendben legyen. Minden egyes alkalommal, ha meghoztak egy rendelést, meghajoltak, mielőtt kimentek a szobából. Amikor csak egy vizet kértem, és behozta a tálcán, úgy vettem el a tárcáról, hogy már majdnem térdre rogyott előttem..hihetetlen, hogy beléjük verte a munkáltató, hogy mutassanak tiszteletet a vendégek felé. Itt voltunk kb. 3 órát, majd ettünk egy gyorsétteremben és visszamentünk az iskolába. Egyébként a kollégiumban mellettünk lakó, ránk vigyázó tanároknak minden este meg kell számolni, mikor hányan vagyunk a szobában. Ha hajnal 2-kor ér vissza az utolsó ember a szobába, akkor ők hajnal 2-ig nem alszanak el. Mindig megy a jelentés az igazgatóhelyettesnek, másnap pontosan tudja, hogy ha fáradtnak tűnünk akkor az azért van, mert x órakor feküdtünk le.

A nap másik fontos történése az volt, hogy megvettük a vonatjegyet Shanghaiba. 3-an fogunk utazni, a holland sráccal és a csapatvezető kínai lánnyal (ő Shanghaiban lakik). Az út 41 órás lesz, természetesen fekvőhelyünk lesz, 3 egymás feletti ágyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmentemkinaba.blog.hu/api/trackback/id/tr694671265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása