Ma reggeltől kezdve foglalkozunk a gyerekekkel. Utólag már látom, hogy jó ötlet volt egy ilyen félig tanítós, félig ismerkedős napot tartani a hét kezdete előtt, mert mi is megismerkedtünk velük, az angoltudásukkal, a félénkségükkel, és ők is hozzászoknak a stílusunkhoz, hogy hétfőtől már könnyedebben vegyék a tanórákat. Minden osztályban egy kínai önkéntes és a hozzá tartozó résztvevő(k) tanít(anak), a mi esetünkben ez engem és egy vietnámi lányt jelent. A mai nap játékokkal telt, amikben az angol nyelven és egymás angol nevének megtanulásán volt a hangsúly. Kínában ugyanis mindenkinek van kínai és angol neve (annak legalábbis, akinek valamilyen ügye van külföldiekkel). Az angol név nem hivatalos, néha megváltoztatják pár évente, és csak azért van, mert a kínai nevek annyira megjegyezhetetlenek és kimondhatatlanok egy külföldinek (még a vietnámiaknak és malájoknak is), hogy egyszerűbb azt, mondani, hogy "Jack", meg "Eve". Így mindenki jobban jár. 

A koradélután a megnyitó ünnepséggel kezdődött. Ahhoz képest, hogy csak kétszer próbáltuk el, és ebből a második az ünnepség előtt 1 órával volt, nagyon is jól sikerült. A kínai srácok készítettek mindenkiről fényképet és bemutatkozó videót, amiből egy nagyon jó anyagot vágtak össze. Ez és egy másik, eddigi élményeinket bemutató videó került vetítésre, az utóbbit megnézhetitek itt is (ha nem működik, meg kell nyitni youtube-on):

Volt még táncikálás (van külön AIESEC tánc), egy beszéd az szervezet nevében, egy beszéd az iskola nevében, egy lelkesítő beszéd, stb. Miután az ünnepség végére értünk, folytattuk a foglalkozást az osztályunkkal egészen vacsoráig. Este menetrendszerinti bulit kellett tartanunk, ami az itteni 17-18 éveseknek egészen mást jelent, mint az otthoniaknak. Ez is megvolt, tetszett nekik, hurrá. Végül 22:30-kor véget ért a 7 órás keléssel kezdődő napunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmentemkinaba.blog.hu/api/trackback/id/tr444659554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabor.nyitrai 2012.07.20. 13:45:10

arra kíváncsi lennék, hogy mit is jelent a bulizás az ottaniaknak :)
süti beállítások módosítása