Gyors bejelentkezés, hogy még lefekvés előtt el tudjátok olvasni: egy foglalási hibából eredően két hotelem is van Pekingben, az elsőben tegnap aludtam, a másodikban ma és holnap fogok. Az elsőben megosztott két fős szobám volt, ahol egy rendes new yorki sráccal hozott össze a véletlen, és úgy alakult, hogy egész nap együtt barangoltunk a Tiannamen tér és a Tiltott Városban/körül. Ezek hatalmas és leírhatatlanul gyönyörű épületek, ez például a Tiltott város bejárata a híres Mao képpel:

IMG_5271-2.jpg

Miután bejártuk ezt a két helyet (a Tiltott város kb 1 km x 1 km méretű épületegyüttes!), megtapasztaltuk, mennyit ért itt a pénzünk: kb 130 ft-ért vettem 0,33-as sört (és nem is rosszat), kb 100-ért ilyen agyagedényekben árult, szívószállal iható édes joghurtot (nem tudom mi a neve, de 5 méterenként árulják), 23 yüanért, azaz kb 800 ft-ért, pedig 0,6l-es sörrel együtt kaptunk finom és kiadós ételt. Hangsúlyozom, ezeket az árakat a leghíresebb kínai látnivalók közvetlen szomszédságában tapasztaltuk. A sör egyébként az a márka volt, amit a nulladik bejegyzésben kiraktam, természetesen üveges verzióban :)

Az idő egyébként meleg és nagyon párás, csak délután innom kellett vagy 3 liter folyadékot. Reggel rögtön a Tiannamen téren odajött hozzánk 3 egyetemista srác, nagyon kedvesen beszélgettek velünk, aztán elhívtak a tér melletti művészeti galériájukba, ahol persze kb 40 perc beszélgetés után kinyögték, hogy vegyünk tőlük festményt. Sikerrel nem jártak, de meglepően jól  csinálták, magyarázták a (z egyébként nagyon szép) képeiket, meg művészetfilozófiájukat, amit Konfuciusztól vettek át, még a neveinket is megkaptuk tőlük egy nagy papírra festve, ezért végül adtunk nekik minimális támogatást (hivatalosan az egyetemüknek). Nagyon érdekes volt, az egész légkör kellemes volt, nem voltak zavaróan rámenősek, érdekes dolgokról beszéltek, nem úgy, mint a tunéziai bazárokban az árusok.

Holnapra jelentkeztem buszos túrára az Olimpiai stadionhoz, a Ming-dinasztia sírokhoz és a Nagy Falhoz, erről igyekszem holnap részletesebben írni. Üdv mindenkinek! Végül itt egy kép az egyik Tiltott Városbeli épület részleteiről:

IMG_5298.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://elmentemkinaba.blog.hu/api/trackback/id/tr434593128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása