A mai nap legnagyobb történése az volt, hogy találkoztam a már ideért csapattársaimmal. Ez egy orosz lányt, egy német srácot, egy ománi lányt, és kínai önkéntesként 2 lányt és 1 fiút jelent. Mindannyian hasonló korúak vagyunk. Elvittek minket egy népszerű étterembe vacsorázni, ahova kb. 1 óra alatt jutottunk be és ami kb. akkora, mint a szentesi tesco. Külön szobánk volt az éttermen belül, egy nagy kerek asztallal, aminek a közepe forgatható, ugyanis a kínaiak úgy esznek, hogy mindenki rendel valami szimpatikusat, majd mindenki eszik mindenki ételéből, miközben körbe-körbe forgatják az asztalt. Volt rajta hal, gongbao csirke, zöld teás süti, sült csirke, krumpli, spenót saláta, és még sok minden más. Az asztal közepén (hogy mindenkihez ugyanolyan közel legyen, mintegy központi szerepben) van a rizs, amit leginkább kenyér helyett esznek. Ma sikerült beszerezni egy programot, amivel működnek az elvileg tiltott honlapok és beazonosíttatni magam a térképen. Itt vagyok, pontosan a nyíl által jelzett épületben:


Nagyobb térképre váltás

Ebben a lakótelepben kb. egész Csongrád elférne. Mellettünk az Zheijang Egytem kampusza. Egyébként Hangzhou majdnem 9 milliós város a külső területekkel együtt, itt mégsincs metró és villamos sem. Az egész város tömegközlekedését busszal oldják meg, ami nem a leggyorsabb és legkényelmesebb. DE építik a metrót, egyből rögtön 8 (!) vonalat, amiből az első, a második és negyedik egy része idén októberben lesz kész. Üdv mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmentemkinaba.blog.hu/api/trackback/id/tr854605209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2012.06.30. 07:17:29

A maps.google.com mostanában tényleg gyakran nem jön be VPN nélkül, de ilyenkor az is elég ha helyette valamelyik másik nyelvi verziót használod, pl. ezeket:
maps.google.com.hk/
ditu.google.cn/
maps.google.hu/

Kínában nagyon kevés (4-5) városban van villamos, azokban is csak 1-2 vonal, de pont Hangzhouban is felmerült nemrég, hogy a most épülő metróvonalakhoz kapcsolódóan legyen. Meg van egy hangzhoui cég, amelyik túrista negyedekbe gyárt régies kinézetű villamosokat:
baike.baidu.com/view/128489.htm
www.trainscn.com/product7.html

jamboria 2012.06.30. 07:22:21

Köszönöm a segítséget! Megtudhatjuk, ki vagy?

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2012.06.30. 13:59:40

@jamboria: Szívesen. Nem titok a nevem, kiderül profilomon elérhető blogokat megnézve is: Káplár Balázs.
süti beállítások módosítása