2012. 07. 23. - Global village

2012.07.23. 13:57

Ma annak a napnak az ütemtervét dolgoztuk le, ami múltkor elmaradt az állami vizsgák miatt. Ez a múlt pénteket jelenti, amin nem lett volna órám, így ma alhattam délelőtt. Ebéd után global village (globális falu) volt a program, ami annyit jelent, hogy mindenki kipakolja a saját országából hozott cuccokat, és magyaráz róla, az érdeklődők meg mennek asztalról asztalra. Minden gyerek kapott egy cetlit, amire minden állomáson nyomott egy pecsétet az adott ország felelőse, és az egész végén kisorsoltunk pár ilyen cetlit, a nyertesek meg kisebb ajándékokat kaptak. Sajnos ennek sok értelme nem volt, mert sem én, sem Dennis nem beszéltünk pár szónál többet az országainkról, mindenki csak fotózkodni akart velünk. Nem tudjuk, miért, de az ázsiai lányoknak az európaiak túlságosan is bejönnek, és ehhez még hozzájön, hogy tinilányokról beszélünk, aminek az lett az eredménye, hogy a program végére kb. 200 fényképen rajta voltunk mindketten, túlzás nélkül. Az elején még voltak a hagyományos értelemben vett érdeklődők is:

IMG_7718_1.jpg
Vásárhelyi, erdélyi, kalocsai hímzések, rubik-kockák, csuhébabák, ballagási tarisznyák, Budapestről szóló kínai kiadványok, turisztikai írások angolul, magyar forint, fonott mikulás, porcelán tárgyak, népi fejkendő, kokárdák, szaloncukor és a Magyarországról szóló prezentációm.
                    
kkkk
Sikeresen elosztogattam a magammal hozott cuccok nagy részét (porcelán ajándéktárgyak, kukoricacsuhé bábuk, mézeskalácsok, szaloncukor, ballagási tarisznyák, pár kalocsai terítő), okosan csökkentve a bőröndöm súlyát. Meglepő, hogy például a ballagási tarisznyát nem ismerik még az európai országokban sem. Ugyanez a helyzet az ázsiaiakkal és a mikulással, úgyhogy sok érdekességet sikerült mutatni nekik. Mivel minden diák kapott a belépéskor valami festést a karjára/arcára, egy idő után rajtunk akarták kiélni az önmegvalósításukat, ami a következőképpen sikerült is:
IMG_7722.JPG
Dennis, aki jövőre szeretne eljönni a Szigetre
 
Ma estére egy általam kitalált ötletet valósítunk meg: mivel továbbra is szülinapozunk, és Dennis és én is nagy rajongói vagyunk Quentin Tarantinonak és a Ponyvaregény c. filmnek, az iskola színháztermében fogjuk megnézni kivetítőn, kb 6x4 méteren. Olyan lesz, mintha a saját mozinkba ülnénk be, csak haverokkal. A kínaiak nem ismerik a filmet, úgyhogy legalább terjesztjük a kultúrát :) A galériába töltöttem fel pár képet a mai napról.
Megjegyzés: aki már olvasta a 21-i bejegyzésemet, annak szólok, hogy ma reggel kiegészítettem egy képpel.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmentemkinaba.blog.hu/api/trackback/id/tr544672683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása