2012. 07. 04. Du Jiang Yan

2012.07.04. 08:51

A mai nap nem volt nagy durranás, ezért a mai bejegyzésben több cikket belinkelek, hogy ne legyen unalmas a blog. Például: Autópályaépítés kínai módra (megjegyzés: 7 éves a cikk!).

Továbbra is a kicsikkel szerencsétlenkedünk. Angolul tudóknak: ebben az iskolában vagyunk. Meglepő egyébként, hogy a gyerekek 3-4 évesen már tudják a színeket, számokat 1-től 10-ig és a testrészeket angolul. Tegnap este bementünk a város központjába, amit pár éve építettek újra a szecsuáni földrengés után. A központ egész szép, hatalmas pagodák és festett porcelánvázákban növő bonsaiok szegélyezik a fő utcát. A városnak van egy hatalmas, folyó melletti parkosított része, ahova belépőt kell váltani és állítólag több templom és egy hatalmas híd is van, amik a város nevezetességei. Ez valahogy így néz ki, ahogy a videón látható. A városközpontról készült képeket is hamarosan feltöltöm a fotóalbumba. Tegnap megtudtuk, hogy pénteken nem kell dolgoznunk, akkor megyünk pandázni Chengduba! Ezt mindenki nagyon várja már, elég nagy az érdeklődés a pandák iránt a csoporton belül :) 

Fizikus olvasóknak ajánlom a CERN-ben történtek követését. Posztolás után 10 perccel kezdődik az a konferencia, ahol nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon valószínű, hogy bejelentik a Higgs-bozon felfedezését. Akik nem tudják, mi ez, azoknak itt egy emészthető leírás.

Frissítés: a részecskét megtalálták, úgyhogy a fizikusok mostantól nyugodtabban alszanak éjszakánként. Mivel régóta nem raktam ki képet, itt egy kellemes hangulatú közös kép a szobatársaimmal:

IMG_6060.jpg

És mivel most épp van hozzáférésem google térképhez, meg tudom mutatni, hol vagyok:


查看大图

A zöld nyíl mellett látható az iskola kampusza. Itt jövő keddig leszünk, szerdán pedig indulunk tovább Kunmingba. Ha nem működik a térkép otthon, ezek a GPS koordináták: 31.004998,103.662062 (google térkép megnyitja).

A galériát frissítettem, és beállítottam, hogy a legújabb képek legyenek legelöl, így a blogban a legfrissebbeket látjátok, és az albumban sem kell mindig a legaljára görgetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmentemkinaba.blog.hu/api/trackback/id/tr54627174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása